Docenten

Pascale van der Wekken

Voor Beleid

Zelfstandig beleidsadviseur wonen

Al bijna 25 jaar ondersteun ik gemeenten bij het onderbouwen, (door)ontwikkelen en verwoorden van beleid, in het bijzonder op het gebied van wonen.

Ik ben in mijn element als ik mijn tanden in een vraagstuk mag zetten en de puzzelstukjes in elkaar kan schuiven. Vanuit een gedegen analyse werk ik toe naar effectieve en haalbare oplossingen, die ik vervolgens helder en bondig verwoord in compacte rapportages. Hiermee wil ik organisaties inspireren om innovatief en doelgericht beleid te ontwikkelen en te sturen op de realisatie van maatschappelijke doelen. 

Mijn ruime ervaring als beleidsadviseur bij gemeenten zorgt ervoor dat ik maatschappelijke vraagstukken goed in een bestuurlijke context kan plaatsen en uiteenlopende perspectieven weet te integreren. Ik kan kritisch zijn op de kwaliteit van beleid en proces, maar met respect voor de relatie. Ik blijf altijd gericht op verbinding en groei.

Michel de Visser

Polisens

Consultant sociaal domein (semi-)publieke sector | auteur, spreker politieke sensitiviteit

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door het politieke spel. De manier waarop mensen samenwerken, hoe besluiten tot stand komen en hoe ieder probeert om de juiste aandacht te krijgen voor wat hij belangrijk vindt. 

De afgelopen jaren heb ik interim- en adviesopdrachten gedaan bij de Rijksoverheid, bij gemeenten en bij diverse organisaties in het sociaal domein. Ik heb kunnen leren van bijzonder politiek sensitieve mensen. Soms heb ik ook van dichtbij gezien hoe het fout kan gaan als er te weinig gevoel is voor de anderen en hun belangen.

Naast mijn advieswerk bekleedde ik toezichthoudende en bestuurlijke functies in de sectoren wonen, zorg, cultuur en kinderopvang en als voorzitter van een grote politieke partij in Rotterdam.

Gerben Meijering

SOAB Management

Adviseur Wonen / Partner at SOAB, Senior Adviseur Strategie & Beleid at Bazalt Wonen

Als sociaal geograaf vind ik het interessant om de praktijk rond Wonen en Leefomgeving te onderzoeken en te vertalen naar praktische adviezen en aanbevelingen richting onze opdrachtgevers. Deze kunnen gebaseerd zijn op (grootschalige) kwantitatieve onderzoeken of juist op gesprekken met stakeholders, bewoners en gebruikers of op een combinatie. Door deze manier van werken, krijgen mijn opdrachtgevers beter zicht op de markt waarin zij opereren, kunnen zij hun processen stroomlijnen en weten ze beter wat er daadwerkelijk gebeurt. Dit alles gericht op het nemen van afgewogen beslissingen en/of het maken van strategische keuzes. Voor nu of voor in de toekomst.

Bart van Sliedregt

Kikx Development

Vastgoed Projectontwikkeling

Harry Mengers

Advies voor mens en organisatie

Programmamanager duurzaamheid - energietransitie

Beter worden in je professie, betekenisvol zijn als mens. Werkend met de creatieve energie en betrokkenheid van mensen, ondernemingen helpen te veranderen nieuwe doelen en diensten te realiseren, is mijn kunnen. Ik houd van beweging en groei, in mijzelf, in anderen en in ondernemingen.

Blijven leren en veranderen is mijn passie. Beweging op gang brengen in een onderneming met maatschappelijke betekenis die sterk geworteld is in de samenleving, is mijn belangrijkste drijfveer.

Gastdocent Effectief vergaderen

Deze website is beveiligd d.m.v. reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.